Vakantiepark In Brabant

Bourgondisch Brabant, deze woorden komen gelijk naar boven wanneer je aan Brabant denkt. Een provincie met typische bezienswaardigheden, prachtige steden en de lekkerste streekgerechten. Brabant staat voor samen zijn, gezelligheid en genieten, onder het genot van een hapje en drankje.

Een Brabantse vakantie

Brabant is een veelbezongen provincie in Nederland zoals door Guus Meeuwis met ‘het leven is goed in het Brabantse land’. Officieel heeft het geen eigen volkslied maar elke generatie heeft wel een favoriet. Het geeft wel aan dat een Brabantse vakantie bij velen populair is. Het natuurlijke landschap is vlak met veel water en bos. Het nationaalpark de Biesbosch is een prachtig gebied waar u nog de stilte en de rust van de natuur kunt ervaren, in de boot, op de fiets of op uw wandelschoenen. Buiten dit prachtige park kunt u in de hele provincie fijn wandelen en fietsen, door de weilanden of van dorp naar dorp.

Ontdek het Brabant met een cultureel tintje
Zoals elke provincie heeft ook Brabant haar eigen lekkernijen. Brabant en lekker eten zijn nauw met elkaar verbonden. Bekende voorbeelden zijn de Brabantse koffietafel met roggebrood, krentebrood, ontbijtkoek, appelstroop, brandewijn met suiker als aperitief en heel veel koffie. In ‘s Hertogenbosch vindt u de Bosche bol-grote soes gevuld met slagroom of pudding, en natuurlijk het Brabantse worstenbroodje-wit brooddeeg met kruidige gehaktvulling. Balkenbrij is een tradioneel boerengerecht, gemaakt van slachtafval gegarneerd met stroop, heerlijk en uniek van smaak, laat u niet afschrikken door de ingrediënten.

Een bezoek aan een bijzondere kathedraal in Oudenbosch is bijzonder voor de liefhebbers van cultuur, gebouwd in 1860, deze wordt nu vaak gebruikt als trouwlocatie. De sfeer proeven in een van de Brabantse steden mag u eigenlijk niet missen. In Breda vindt u een oude stadskern, een kasteel, het Begijnhof of ontdek de gezellige haven. Bergen op Zoom is een mooie stad met een stadspaleis midden in het centrum, de Markiezenhof. Het geeft het stadscentrum extra allure. Een hapje eten op een terrasje of wat winkelen in Brabant is een gezellige bezigheid. Het Brabantse leven gaat gemoedelijk zijn gangetje, dit voelen de toeristen als ze rondkijken in het mooie Brabant.

Nog een laatste tip voor een Brabantse vakantie met kids; bezoek het attractiepark de Efteling, leuk voor jong en oud, spectaculair en gezellig.

Featured: 

Unfeatured

Nieuwste artikelen

Populaire artikelen

Over vakantiepark-in-brabant

Op mijn webblog vakantiepark-in-brabant staat leuke informatie over een vakantie in Brabant. Ik verzamel leuke artikelen, foto's en ervaringen over Brabant.

Contact

Vragen, opmerkingen of suggesties? Stuur dan een e-mail.

Online marketing door SeeMeOnline